Als beheerder kan je een gebruiker instellen zoals jij die wenst binnen jouw systeem.

Dit doe je door op 1 van de gebruikersicoontjes te klikken.
(De inlogmogelijkheden vanuit de welkomstbrief staan op chronologische volgorde.

Voorbeeld: jij pakt de 1e inlog bovenaan vanuit de welkomstbrief dan zal het eerste gebruikersicoon voor jouw als beheerder worden ingevuld.)

 1. Details
– Vul bij ‘Informatie’ de gegevens in van de (nieuwe) gebruiker door op het potloodje rechtsboven in het kader te klikken.
– Klik op het tandwielicoon “Rol” voor het selecteren van een rol voor deze (nieuwe) gebruiker. (Welke rol moet je kiezen? We verwijzen je door naar ‘Rolverdeling voor een duidelijk overzicht van de verschillende rollen en autorisaties)
– Klik op ‘Opslaan’ en de DETAILS zijn aangemaakt.

 2. Informatie
– Geef bij ‘INFORMATIE’ aan welke services berichten kunnen sturen naar deze gebruiker. Dit doe je door middel van de schuifbalk naar rechts te swipen.

 3. Contactmethode
– Bij CONTACT METHODES kun je aangeven op welke manier deze gebruiker kan worden geïnformeerd. (Push bericht, Telefoon, SMS, E-mail) Dit doe je door middel van de schuifbalk naar rechts te swipen.

Let op: In de nieuwe app stel je de contactmethode voor alle meldingen hetzelfde in! 

 4. Klik op ‘Opslaan’
– Nu zijn alle instellingen van de (nieuwe) gebruiker ingesteld.
– De (nieuwe) gebruiker binnen jouw systeem dient de Mijn Comfort App te downloaden via de ‘App Store’ of ‘Playstore’. Hij of zij kan inloggen met de daarbij behorende inlog die bij deze gebruiker hoort. (Zie welkomstbrief)

Tip:
Klik op het fototoestel icoontje om een profielfoto toe te voegen aan de gebruiker.

Let op:
Richt je de rol van de gebruikers niet goed in dan heeft dit zowel invloed op de toegang als op de doormelding van (systeem)meldingen.

Voorbeeld: Zijn er geen contactgegevens ingevuld dan wordt de meldkamer standaard geïnformeerd bij systeemmeldingen